ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια σας και τα άρθρα σας στο : musicremn@gmail.com

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΓΙΑΤΙ???

Γράφει ο Ιωσήφ
Έχω λάβει το παρακάτω μήνυμα τουλάχιστον 4 φορές και όλες τις φορές με εκνεύρισε... Αποφάσισα να γράψω έναν αντίλογο... Τελικά σχεδόν όλα όσα αναφέρονται έχουν ισχυρό αντίλογο. Τα δικά μου σχόλια με μικρά, το αρχικό κείμενο με ΚΕΦΑΛΑΙΑ (όπως όταν φωνάζει κάποιος δικτυακά δηλαδή). Αν διαφωνείτε ή ενίστασται, θα ήθελα να μου το πείτε πάντως!.........



!!!...ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΓΙΑΤΙ!!! (Γιατί?????)
**************************************************
-ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ... ΟΚ, εδώ τη βρήκαμε, δεν τη φέραμε ούτε τη φτιάξαμε... Ας μη σχολιάσω τη φροντίδα που της δείχνουμε!
-ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΙ ΟΧΙ ΦΕΤΕΣ... Και αν δεν το φάμε το πετάμε... Η επιτομή της οικονομίας...
-ΓΙΑΤΙ ''ΚΑΜΑΚΙ'' ΚΑΙ ''ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ... Σε μια χώρα που έβγαλε Ελύτη, Σεφέρη, Καζαντζάκη και τόσους άλλους μεγάλους εμείς είμαστε περήφανοι για το "Καμάκι" και το "Σουβλάκι"! Εκτιμούμε σωστά αυτά που έχουμε!
-ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ... Αφού το 8ωρο στην Ελλάδα έχει 6 ώρες (πήγαινε σε Δημόσια υπηρεσία στις 2 και πες μου ποιός είναι εκεί...), γιατί όχι? Ας νυστάξουμε και λίγο στη δουλειά, έτσι κι αλλιώς κανείς δεν επιβραβεύβει τον παραγωγικό!
-ΓΙΑΤΙ ''ΛΟΥΛΟΥΔΟΠΟΛΕΜΟΣ'' ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ... Ώωωωωωπα! Δώστου! Σήκω χόρεψε κουκλί μου! Τι φοβερή ανακάλυψη ο λουλουδοπόλεμος. Το ένα σκυλί ραίνει το άλλο με άνθη! Και το σκυλάδικο όπου λαμβάνουν χώρα αυτά, ελληνική ανακάλυψη είναι!

-ΓΙΑΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΝΕΙ... Τα στατιστικά για τα τροχαία στην Ελλάδα τα είδε κανείς;;;
-ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΚΕΙ... Αφού εκεί είμαστε σίγουροι και ανέμελοι... Ποιός δε θέλει να κάθεται (ή να μπορεί να κάθεται χωρίς να δίνει λόγο σε κανένα) και να πληρώνεται? Με αυτά τα μυαλά πάει μπροστά η χώρα, ας συνεχίσουμε!
-ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ''ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ''... Και "ό,τι μπορείς να κάνεις αύριο, ποτέ μην το κάνεις σήμερα!!!". Αλλά επειδή κάθε μέρα έχει και επόμενη, τίποτα δε γίνεται ποτέ...
-ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ... Ευγενικοί πάντα, σπρώχνουμε και τρέχουμε να κάτσουμε. Αν μπει ηλικιωμένος, υπάρχει πάντα και το παράθυρο να χαζεύουμε για να μην τον δούμε...
-ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΟΥΜΕ... Εεεεεεεελαααα! Ρωτήστε και το ΔΝΤ να σας πει την άποψή του επ' αυτού!

-ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΚΟΡΝΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ... Ναι, γιατί όλοι οι οδηγοί είναι τυφλοί, θέλουν ηχητική ειδοποίηση για να ξεκινήσουν... Ρε, δε ντρεπόμαστε!
-ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ... Last year...
-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ''ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ''... Γιατί, κάνουν οι μη Έλληνες? Πώς πάνε επίσκεψη, νηστικοί και με την πετσέτα στο λαιμό?
-ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ''ΚΑΨΟΥΡΑ''... have a crush on... Τουλάχιστον οι αγγλόφωνοι θα καταλάβουν περί τίνος πρόκειται! Ίσως όμως να δυσκολευτείς να του εξηγήσεις τι θα πει "λαμόγιο"!
-ΓΙΑΤΙ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ... Ενωμένοι, ποτέ νικημένοι! Μετρήστε εμφυλίους...
-ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ... Για την ακρίβεια, ΟΠΟΤΕ τα καταφέρνουμε, το κάνουμε την τελευταία στιγμή! Γιατί δε νομίζω ότι κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι τα καταφέρνουμε ΠΑΝΤΑ!

-ΓΙΑΤΙ ΔΕ ''ΜΑΣΑΜΕ'' ΑΠΟ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ... Όχι, δε μασάμε! Ότι ακόμα μας χαρακτηρίζει το Ραχάτι, το Αλισιβερίσι, το Ρουσφέτι, η Τσογλαναρία, η Μπαμπεσιά, η Τεμπελιά είναι εντελώς τυχαίο!
-ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΝΑΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟ... Και δεν κάνουμε πόλεμο όταν μας παίρνουν την Κύπρο και τη Σμύρνη!
-ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΛΕΞΕΙΣ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ... Κι αυτό το βρήκες Νεοέλληνα, δεν το έφτιαξες. Μόνο το ευτελίζεις όσο περνάει ο καιρός λέγοντας lol αντί για "ξεκαρδιστικό", "τα σπάει" αντί για "εκπληκτικό", "υπέροχο", "εκθαμβωτικό", "μαγευτικό" και τόσα μα τόσα άλλα!!!
-ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΞΗ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ... Ίσως, αλλά στην Ελλάδα έχει πάψει να υφίσταται ως έννοια! Ας υπήρχε ως έννοια κι ας μην είχαμε λέξεις να το περιγράψουμε!
-ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ Κ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ... Το ότι δεν πάμε στον ψυχίατρο δε σημαίνει ότι δεν τον χρειαζόμαστε! Και οι μη Έλληνες έχουν φίλους και μιλάνε αλλά όταν δουν τα δύσκολα δεν ντρέπονται να μιλήσουνε και σε έναν ψυχίατρο ή ψυχολόγο (αυτό φαντάζομαι εννοούσε ο γράφων) μην τους πουν παλαβούς οι φίλοι τους...

-ΓΙΑΤΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΙ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ... Ας μην ξεχνάμε και τον Άδωνι, τον Λεβέντη, την Πάνια, την Τατιάνα, τον Λιακόπουλο! Μη γελιόμαστε, τέτοιους παράγει η σύγχρονη Ελλάδα, όχι Σωκράτη και Αριστοτέλη! Και ας μην ξεχνάμε ότι ο μέσος Γερμανός και Σουηδός ξέρει πολλά περισσότερα για τον Πλάτωνα και τον Περικλή από το μέσο νεοέλληνα!
-ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΦΤΙΑΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ... Κι όμως οι δενδρόβιοι μας έχουν ξεπεράσει σε όποιον τομέα κι αν κοιτάξουμε! Ποιόν τιμά αυτό? Εμάς ή αυτούς?
-ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΑ... Να το ξαναπω: Οι μη Έλληνες δεν μπορούν? Δεν ξέρω αν θα παρατούσαν ολόκληρη χώρα για μια αεροσυνοδό βέβαια, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι υπέρ μας...
-ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ... Winston Churchill... Η διεθνής αναγνώριση επιτέλους! Αυτό ΕΙΝΑΙ υπέρ μας!
-ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΕΤΣΑΠ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ, ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ... Μπράβο μας, δεν είμαστε αμερικανάκια στο φαγητό! Αλλά το τέλειο "φαγητό μας", όπως τα γιουβαρλάκια, τα γιαπράκια, το ιμαμ μπαϊλντί, οι κ(ι)οφτέδες, οι ντολμάδες και άλλα πολλά είναι τόσο δικό μας όσο είναι και ο Ελληνικός καφές (που σε όλον τον κόσμο είναι γνωστός ως "Τούρκικος καφές")! Άσε που οι ξεδιάντροποι οι ξένοι έχουν ως συνώνυμο της εκλεκτικής κουζίνας τη Γαλλική και όχι την Ελληνική!

-ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΘΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ Κ ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ Κ ΛΙΓΟ... Σας παραπέμπω (ξανά) στο φίλο μας το ΔΝΤ!
-ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ... Προερχόμαστε από τους καλύτερους! Τώρα, πως καταλήξαμε ουραγοί της ηπείρου, απαντήστε το μόνοι σας!
-ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ...ΓΙ'ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ... Άλλη μια διεθνής πρωτιά: Τροχαία!
- ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ... Συμφωνώ! Ίσως μια μικρή ένσταση στο "δουλεύουμε" αλλά κατά τα άλλα συμφωνώ!

-ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΙΑΣΤΟΥΜΕ Κ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΤΟΥΜΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ.ΔΕΝ ΞΕΧΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΣΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ... Επίσης έχουμε αρκετές άλλες χρήσεις για αυτά: Χρησιμοποιούμε την άμμο ως σταχτοδοχείο, τη θάλασσα ως πελώριο βιολογικό καθαρισμό και εργοστάσιο ανακύκλωσης ανακυκλώσιμων και μη απορριμάτων και άλλα πολλά ευφάνταστα!
-ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ... Γιούπι!
-ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ-ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΑ-ΓΙΑ ΟΛΑ... Στα λόγια πάντα έχουμε λύσεις! Στην πράξη, κυρίως έχουμε προβλήματα! Ποιά μεγάλα μας προβλήματα λύσαμε έστω και "πλάγια"? Την οικονομία, το δημογραφικό, το Κυπριακό, την ανεργία, τον πληθωρισμό, το αναπτυξιακό, το κυκλοφορικό, το υγειονομικό? Ή μήπως της παιδείας που είναι και η μητέρα όλων των προβλημάτων μας? Εύγε!
-ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΚΙ ΟΜΩΣ ΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ... Η γνωστή νοοτροπία: Κάνε την "παρανομία" και δε θα έχεις επιπτώσεις! Ακόμα και στο προσδόκιμο επιβίωσης το εφαρμόζουμε! Και φυσικά, ποιός χέστηκε για πραγματικά στατιστικά στοιχεία? Αφού το λέμε και μας αρέσει να το ακούμε, έτσι είναι!
-ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΓΚΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ... Άντε πάλι οι πρόγονοι, ο Σωκράτης, η καταγωγή! 3 φορές στο ίδιο μήνυμα μιλάμε για τα ίδια με άλλες λέξεις! Το απαντήσαμε αυτό!

-ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, Ο ΞΕΝΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΖΩΗΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ... Γιατί παραπάνω θα ήταν σκοπός αυτοκτονίας... Ρωτήστε πόσοι (εργαζόμενοι) ξένοι θα ήθελαν να μείνουν στην Ελλάδα! Στα νησιά φυσικά όλο κι εγκαθίστανται συνταξιούχοι και καλά κάνουν! Αλλά για εργασία και παραγωγικότητα? Εδώ ούτε οι Έλληνες του εξωτερικού δεν επιστρέφουν, πόσω μάλλον οι ξένοι!
-ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ... Τέταρτη φορά!
-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩΝΤΑΣ... Το ξαναείπαμε κι αυτό! Μαζί με το Σωκράτη ας θυμηθούμε και τον Αίσωπο που έγραψε για το Μέρμυγκα και το Τζίτζικα...
-ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΟΥΖΟ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ... Επαναλαμβανόμαστε.....
-ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ... Ακόμα και στην τάξη, στο αμφιθέατρο, στο σινεμά, στο θέατρο...
-ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ 18 ΜΑΣ... Αυτό πια, το κάναμε και reality show! Μια νύφη για το γιό μου! Είναι γεμάτη η χώρα με 35άρηδες που ζουν με τη μαμά! Μπράβο, μπράβο... Να θηλάζουμε μέχρι τα 20 λέω εγώ...

-ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΔΩ... Είπαμε και για τους προγόνους μας? Για το Σωκράτη?
-ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ... Αυτό, συγγνώμη, δεν το έπιασα...
-ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΛΟΓΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... Ας μην ξεχάσουμε τους προγόνους μας και τους ολυμπιακούς! Α, και ότι με μια άλλη φλόγα κάψαμε όλη την Πεντέλη, τη Ρόδο, την Πελλοπόνησο! Όμως ουδέν κακό αμιγές καλού: Τα κάναμε οικόπεδα!
-ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΦΟΡΑΜΕ ΠΕΔΙΛΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΦΟΡΑΜΕ ΜΕ ΚΑΛΤΣΕΣ... Τι μου λες τώρα... Θα πνιγώ από την περηφάνια! Ανακαλύψαμε και τον Φραπέ και τον Capuccino Freddo, σας το είπα? Ρίγος!
-ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ... Βαρέθηκα να απαντάω στα ίδια χαζολοήματα! ΔΝΤ, ΔΝΤ, ΔΝΤ!
-ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΠΑΝΤΑ ΦΡΕΣΚΑ... Γιατί πράγμα είπα ότι βαρέθηκα? Παραξενεύω όσο μεγαλώνω μάλλον...

-ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 'Η ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ... Και το "Γαμιέται ο Θρύλος και ο Πειραιάς" ελληνικό είναι! Του σύγχρονου Έλληνα!
-ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ...ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ??? Σωστό! Ούτε οι Σουηδοί, ούτε οι Γάλλοι μιλάνε καλά ελληνικά! Μας φθονούν μέχρι θανάτου! Πόσο βλάκας μπορεί να είναι κάποιος που γράφει τέτοιο επιχείρημα?
-ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ... Ναι, της άκρας αναισθησίας, της ακραίας διαφθοράς, της ακραίας φυγοπονίας, του ακραίου ωχαδελφισμού...
****************************************
***ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ*** Παρά τα χάλια μας!

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΣ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ:''ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΜΕΣΑ ΚΟΠΕΛΙΑ?'', ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ''ΑΠ'ΟΛΑ ΒΑΛΕ ΜΟΥ'' ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...!!! Αυτό δεν αξίζει απάντηση!

!!!...ΓΙ'ΑΥΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...!!! Η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως!



ΣΤΕΙΛ' ΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΛΛΑΔΑ!!! Στείλε το, αφού είναι γραμμένο στα Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά και θα το καταλάβουν όλοι!! Ρε, για εσωτερική κατανάλωση και ΑΚΡΑΙΟ (δες παραπάνω) βαυκαλισμό είναι αυτό!



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΟΚ!.........